8 Kasım 2013 Cuma

öğretili bir yazı

Bugün bir küçük düşündüm ve şu kanıya vardım: ben yaşamak işine önem veren bir insanım. Yaşamak üzerine düşünüyorum ve havalı, ağır, ciddi vs. olma kaygısı gütmeden bu işi hakkıyla yapıyorum. Ulan insan! Neden gülmezsin?! Yeter sana artık yeter! Biraz da eğlenmeyi, hayal kurmayı, kendini, hayatı sevmeyi öğren! Bunun nesi bu kadar zor anlamıyorum. Resmen söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Ya gerçekten insanlar ne düşünecek diye yaşamak yorucu bir şey. Ya da ağır abi olayım herkes beni sevsin vaay havalı popi desin diye yaşamak. İnsanlara etiket yapıştırmasak ve onları yargılamasak böyle bir eylem içine girmeyecekler belki de. Belki suç hepimizde?
Bırakın ya ne hepimizdesi. Bence o insanlar salaklar var ya, ciddi ciddi söylüyorum salaklar. Aman hep süper düzgün olayım olgun olayım kafasındaki tüm insanlar, sözüm ona havalı ve popüler olanların hepsi katıksız salaklar! Karizmasını "yaşamak" işinden daha önemli gören bir insana saygı duyamam. Böyle insanlar duygusallığı bilmezler. Sevgilerini, mutluluklarını, üzüntülerini, aptallıklarını dorukta yaşayamazlar. Böyle insanlar sanat yapamazlar. Bunlar kitaplardaki müthiş adamlar değillerdir, bunlar hiçbir zaman Van Gogh olamayacaklardır. Bunlar sadece salaktırlar, basma-kalıptırlar, makinedirler. Bunlar insanların kendilerini tek tip hale çevirmesine izin vermişlerdir. Öbür sene fen bölümü seçip hayatlarında sadece okulda zorla okutulmuş kitapları okumuş bir şekilde mühendis, mimar olacaklardır ve dünyadaki legoya benzeyen, lego kadar karakteri olmayan binalara bir yenisini ekleyeceklerdir. Bunlar kimsedirler. Bunlar ne kalem, ne silgi, ne silgi tozu... Bunlar hiçbir şeydirler. Asıl birey olan insan, yaşama işini ciddiye almış; onu hakkıyla yaşamış insandır. Yargılamayan, etiket yapıştırmayan, başkasına yapıştırılmasına izin vermemiş olan insandır. Bunlar Einstein'dır.

Yaşamak işi ciddi bir iştir, üzerine düşünülesi bir iştir. Burada iki kısım var: kendinizi seven biri mi olacaksınız, başkalarının sevdiği biri mi? İşte başkalarının sevdiği kişi olmayı seçen insan, yaşamak işini baştan batırmıştır, boklara gömmüştür. O sadece bir insandır, birey olmayı başarmanın yanından bile geçememiştir.

Size tavsiyem şudur ki arkadaşlar, olmak istediğiniz kişi olun. Kendinizi seven bir insan olun. Başkaları sizi sevmeyecek, aşağılayacak diye karakterinizden ödün vermeyin. Varsın sevmesinler! Ben severim sizi, başka sevenler de mutlaka çıkacaktır. Sizi kendiniz olduğunuz için seven tek bir insan, onların olmanızı istedikleri kişi olduğunuz için sizi seven insanlar kümesinden milyonkat daha iyidir.

13 yorum:

  1. ya sınavlarım çok düşük.iki tane olduk daha gerçi.ama en düşük alan benim.çalışıyorumda.çok üzülüyorum çok.bişeyler desen.mutlu etsen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. On yıl sonra çalışmaya başladığında kimse sana lisede fizikten kaç almıştın diye sormayacak, ondan bundan yüksek almak maharet değil onu herkes yapıyo. Önemli olan bi fark yaratmak, başka olmak, farklı olmak. Böyle şeyleri kafana takma, olmuş bitmiş şeyler, gelip geçici şeyler. Derslerin için çaba harcama demiyorum harca ama başarısızlıkların seni karamsarlığa sokmasın, daima güzel şeyler olur. Mutlu ol, hayat böyle küçük şeyleri takamayacak kadar kısa ve yaşanılası. :D

      Sil
  2. böyle düşünmeyi nasıl başarıyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olduğum kişiyi, zevk aldığım şeyleri, kendimi sevebiliyorum. bazı şeylerden zevk alıyosak bunu sırf insanlar istedi diye neden değiştirelim ki? Her şey kendini sevmekle başlar -bir de hayal kurmakla. Kendini sevmek derken egoist filan ol demiyorum, daha çok kendinden utanma diyorum. Seni kabul etmiyolarsa etmesinler, sen bunu istiyosun, böyle olmak istiyosun, senin bi sesin var sen bi bireysin! bırakın utanmayı sadece istediğinizi yapın mutlu olacaksınız. Hepimiz henüz genciz, bu kadar çok kaygı bizim için fazla, biraz rahat olmak gerek. Sadece kendini sevmek gerek.

      Sil
  3. çok haklısın günüme güzellik kattın gülücüklerin eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  4. Bu dusunceler ... bir terslik var bu benim . eline saglik bundan sonra takipteyim

    Boyle dusundugum icin hep dislandim ama bu benim fikirlerimi degistirmedi ben benim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saygı duyulası bir insansın!

      Sil
    2. Asil sen saygi duyulasi insansin boyle dusunupte yazmak buyuk is birde yazilarinda etkiliyorsun bir yazinda suanda zipla demisin inanirmiain kalkip zipladim ne diyim ziplamayi seviyorum :-)

      Sil
    3. teşekkürler bayaa mutlu ettin :D

      Sil
    4. Ne. Mutlu bana bu bunalimli skcI gunlerde mutlu olmak zor :-)

      Sil