30 Aralık 2012 Pazar

Annem Haklıymış

Annem haklıymış, o çocukla çıkma arkadaşlık etme dediğinde, dinlemek gerekirmiş. Ben aşığım o da bana aşık deyip anneye küsmemek gerekirmiş, anne onun aşkını da senin aşkını da senden iyi bilirmiş meğersem. Ne olursa olsun beni iyi hatırlar dediğiniz eski sevgiliniz sizi iyi hatırlamazmış, aslında siz ona aşık değilmişsiniz o da size, iki dakikada yeni sevgili bulurmuş saç köklerinize kadar dedikodu yaparlarmış, hayat böyleymiş. Asıl komik olan, ve sesinizi çıkaramamanıza sebep olan bölüm ise, çocuğun bir önceki sevgilisiyle dalga geçip aşağılayıp dedikodusunu yapmış olmanız ve çocuğun da buna katılmasıymış. Benden sonrakiyle de bunların aynısını yapacak diye düşünmemenizmiş komik olan. Yeni kız da bunu düşünmüyomuş. Siz ayıp yapmışsınız, onlar da size yapmış, hayat böyleymiş işte insanlar değişmezmiş, aptallık etmişsiniz, annenizi dinleyecekmişsiniz. Hayat herkese hakettiğini veriyomuş, kıza da verecekmiş, umuyoruz ki daha acısını vermez.
Gerçekleri öğrenince insanın canı yanarmış. Anneler gerçeklerle canınız yanmasın diye erkenden uzak tutmaya çalışırmış ama yanmadan akıllanmazmışsınız. Üzdünüz beni demek istermişsiniz ama siz de daha önce bu şekilde kızları üzmüşsünüz ve üzüntüleri size zevk vermiş, onlara bu zevki yaşatmak istemezmişsiniz. Ne tür bi pislikmişsiniz sen ve ne tür bi pislikmiş size sizi sevdiğini söyleyen. Siz inanmışsınız ona, sizden sonraki de, bir sonraki de, hep inanmışsınız. Onu sevmek sizi kör etmiş. Siz iğrençmişsiniz, insanları ezip dalga geçmişsiniz, sevgilinizin eski sevgilisiymiş çünkü onlar, ne büyük bir hataymış bu, ama bunu ancak sizin başınıza gelince anlamışsınız. Yeterince güçlü değilmişsiniz, gidip canını yakamıyormuşsunuz. Düşünüyormuşsunuz işte, ya benle yine dalga geçerlerse diye, geçsinlermiş, siz kimlerle dalga geçmemişsiniz ki. Babanız geçen gün nefretle, önyargı ne kötü bir şey, derken kendinize bakıp babanızın o nefretini üzerinizde hissetmişsinizdir mesela, siz de önyargılı yaklaşıp onlar hakkında hiçbir şey bilmeden konuşmuşsunuzdur arkalarından. Sesinizi çıkaramamışsınız. Siz de yapmışsınız. Güçlü olmaya canlarını acıtmaya hakkınız yokmuş, bir gün canlarını kendileri acıtacaklarmış zaten, ne kadar kötü olabileceklerini görerek.

Hiç tanımadan nefret ettiğiniz insanlar oldu mu ? Hiç sevgilinizin eski sevgilisinden sırf sevgilinizin eski sevgilisi diye nefret ettiniz mi ? Hiç bi kıza bakıp "kesin destekli takıyo" dediniz mi ? Çok güzel bi kıza bakıp "hayatımda gördüğüm en çirkin şey" dediniz mi ? Yakışıklı bi çocuk gördüğünüzde "kesin götü kalkıktır bunun" dediniz mi ? Bir insanı nedensizce sevmediğiniz, hareketlerine görünüşüne yazılarına nedensizce laf ettiğiniz oldu mu ? Ben cevap vereyim , oldu.
Hayatta her şey bir ders değil mi ? öyle. Tanrı her şeyi bilmez mi ? bilir. Tanrı hak yer mi ? yemez. Evet şuan inançsız insanların dalga geçeceğini düşünmeden yazıyorum, bütün her şey eşittir. Tanrı her şeyi planlar. Biraz çözebildiğiniz zaman, canınız acımaz, sadece ders alırsınız.

Bir daha ki sefere önyargılı olmıycaz herkesi sevicez, insanların arkasından konuşmıycaz onlarla dalga geçmiycez. Ne olursa olsun aşka olan inancımızı kaybetmiycez ve en önemlisi, Annemizi daima dinliycez.

beğenmiyosan okuma


3 yorum:

  1. sana sinir olsam da yazılarını okumayı çok seviyorum. çok havalanıcaksın hatta kendini daha fazla bir şey sanıpta g*tün bile kalkabilir. ben bunu hep duyuyorum da diyebilirsin ama gerçekten güzel yazıyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden böyle bir izlenime kapıldın bilmiyorum ama insanların bana söylediği güzel şeylerle havalanmıyorum, ve götüm kalkmıyor, sevindiğim doğrudur. Önem verdiğim, ciddiye aldığım konularda da dalga geçmek için bile iyi olduğumu söylemem. Herhangi bir şeyde iyi olduğumu söylüyorsam dalga geçiyorumdur, bana yakın olmadan ya da önyargısız bakmadan bunu farkedemezsin zaten. Ayrıca tanımadığım, kendini tanıtmaya cesareti bile olmayan bir insan gelip bana çok iyisin derse hiçbir şekilde götüm kalkacak değil, hani bir Orhan Pamuk gelse dese bi nebze. :D Teşekkür ederim yazılarımı beğendiğin için çok mutlu oldum, insanlara ulaşabiliyorsam, birileri beni okuyup beğeniyorsa, duygularını paylaşıyorsa ne mutlu bana. Ayrıca çok da duymuyorum bu iltifatı, arada duymak güzel oluyormuş sevindim çok. Ne kadar bana sinir olsan da, eğer yazılarımı severek okuyorsan, ben seni seviyorum. :D Tekrar çok teşekkür ederim çok mutlu ettin beni, özellikle benden haz almayan bir insanın yazılarımı severek okuması beni çok daha mutlu etti. Bilmem kaçıncı kez, teşekkürler.

      Sil
    2. bu arada yazının ana fikrini tam olarak anlayamamışsın sanırım. Önyargılardan kurtulmak çok da kolay değil tabii, ama dene.

      Sil