18 Ocak 2013 Cuma

Güzeliz !

Son iki gündür pantolon giymenin rahatlığını ve özgüvensizliğini yaşıyorum. Bence mini etek çirkin yüzlü güzel bacaklı insanların kendilerini iyi hissetmesi için var. Belki size orospuca gelir ama üzerimde etek varken kendimi asla çirkin hissetmiyorum. Bence her insan kendini vücudunun bir parçasıyla kandırıyor, biri yüzüm güzel biri saçım güzel biri de benim gibi bacağım güzel diye avutuyor kendini. İnsanlar kendilerini güzel hissetmek istiyorlar, hepimiz kendimizi güzel hissetmek istiyoruz.

Çirkinlik diye bir şey neden var ? İnsanları onların elinde olmayan bir şey için nasıl yargılayabiliriz ? Onlara nasıl çirkin diyebiliriz ? Kimin haddine ? 
İnsanları güzel ya da çirkin diye ayırmak öylesine yanlış ki. İnsanların özgüvenlerini kırmak, onları saldırganlaştırmak, kendilerinden soğutmak.....
 Eski sevgilimin arkamdan ağır bir şekilde "çok çirkinmiş bu kız ya valla, aşktan gözüm kör olmuş, görünce iğreniyorum, çok çirkin ya." diye konuşmasının ardından yaşadığım bunalımı bir ben bilirim. Hala düzelmiş olduğumu sanmıyorum. Bir hafta boyu aynadan kaçıp, aman bakmayayım diye evin içerisinde popoma vura vura kaçıştım. Diş fırçalarken gözleri kapamak, tam evin kalp noktasında duran aynaya görünmeden kaçmaya çalışmak filan, aman yüzüme bakmayın, güzel kızım anne sen kime güzel diyosunlar. İnsanların çirkin olduğunu söyleyince sadece hayatlarından bir şeyler koparıp, onları gizli odalarına sokuyorsunuz. 

İnsanın kendini sevmemesi acı veriyor, insanın kendinden kaçması, diğer herkesi kendinden üstün görmesi, güzel insanlar görünce imrenerek bakması acı veriyor. Ne eksiğim var diyorsunuz, neyim doğru ki diye bir cevap veriyor ayna. Saçlarınızı, gözlerinizi, kaşlarınızı, dudaklarınızı, burnunuzu seviyorsunuz ama, yine de çirkinsiniz. Çirkin olmak acı veriyor. İnsanın kendini koparası, kese kağıdıyla dolaşası geliyor.


Hepimiz çirkinsek, ya da hepimiz güzel. Bırakın da insanlar kendilerine güzel desinler. Güzel olmadıkları konusunda diretmek isterseniz, sadece susun. Bırakın da kendilerinin güzel olduklarına inansınlar. İnsan eğer güzelim derse güzel, çirkinim derse çirkindir ! Bunun ötesi yok. Bırakın da insanlar kendilerini sevsinler. Güzel olduklarını düşündüklerinde onlara narsist demeyin, neyine güveniyo bu demeyin. Bırakın güvensinler, bırakın aynaya baktıklarında kendilerini iyi hissetsinler, bırakın da sevsinler ! 

Eğer kendinizi sevmiyor, ben güzelim deyip kendini seven insanları kıskanıyorsanız sadece susun. Kendini sevmeye cesareti olmayanlar, lütfen sadece bakınız. Biz çirkinsek de size ne ? Biz GÜZELİZ. Hepimiz güzeliz ! kendimize acımıyoruz, siz de bize acımayın. Asıl acınacak olan siz kendini sevmeyenler, sakın insanlara çirkin demeyin.
Kimse çirkin değil. Hiç kimse. Sivilceler de güzel, koca popolar da, kıvırcık saçlar da güzel, büyük göbekler de.

Her insan güzeldir, aynaya baktığında "güzelim" diyebilen her insan.

1 yorum:

  1. Her insan güzeldir,olmasa bile başkasının bunu kendisine deme hakkı yoktur.Ve ben senin saçlarını gözlerini çok seviyorum :)

    YanıtlaSil