23 Ocak 2013 Çarşamba

Yayın başlığı

Gel beraber çok gülelim. Gülmeyeceksek neden yaşıyoruz ki ?
Kapa gözlerini. Beraber dans edelim, düşün ki , dünyanın en sonundayız. Gözlerini kapa. Sadece sallan olduğun yerde, dön ne bileyim, dans et, zıpla istersen. Dünyanın en sonundayken...dans et benimle.
Gel beraber sonuçlarını düşünmeden hatalar yapalım. Bizim hatalarımız olsun, hatalarımızdan bir gökdelen dikelim. Sonra gel beraber yıkalım şu gökdeleni, yıkacağımız tek şey hatalarımız olsun. Hayatlarımızı, bizi yıkmayalım.
Gidelim istersen, o kadar çok yer var ki. Konuşmayalım istersen. Beraber bakalım, beraber görelim. Gördüklerimizi kareleştirelim. Beraber yapacak o kadar çok şey var ki, konuşmamıza gerek yok.
Gel kimin olduğunu bilmediğimiz şarkılar dinleyelim beraber. Bir daha hiç duyamayacağımız, tarihin en dibine, yerin altına, istersen arafa gömülecek şarkılar dinleyelim. Bir ömür onları arayalım beraber, bulana kadar hiç ayrılmayalım, hiç de bulmayalım onları, gizli denizlerin şarkıları olsunlar.
Birbirimize bakalım. Gözlerimizi kapatıp birbirimize bakalım. Kimliklerimiz yok olsun, görünüşümüz, takıntılarımız, benliklerimizle birbirimize bakalım. Görmek istemiyorsan hiçbir şey görmeyiz, gel bakalım sadece.
Üşüyelim beraber. İnsan üşümeden yaşadığını anlar mıymış ? Gel yaşadığımızı anlayalım. Donacak raddeye gelince, gel kanımızda hissedeceğimiz bir bardak sıcak çay içelim. Çay iyi ki var.

Şuan tüm romantikliği bozup şundan bahsedeceğim sonra ona geri döneriz, poşet çay da neymiş allasen ? Poşet mi olurmuş çay ? Bari çay poşet olmasınmış. Bari onu tüm nostaljisiyle yaşayalımmış. Çayın poşeti mi olurmuş ? 
Çay demlenir. Çayın suyu tüter, çayın suyu taşar, çayın demi olur, çay dediğinin ; zahmeti olur, emeği olur. Çay dediğin, mükemmel olmaz, yapay olmaz. Çayın kusurları olur, çay insandır, kusursuz insan yoktur bir kere kusursuz çay mı olur ? Çay kardeşliktir, siz poşet kardeş duydunuz mu hiç ? Çay gerçektir, en gerçek en içtendir o. Onu da yapaylaştırmayın. Çay demlenir arkadaşlar, demlenir. Aksi takdirde, çay demeyin ona, başka bir şey deyin, size kalmış.

Diyeceğim o ki, gel beraber bir şeyler yapalım. İstersen konuşuruz. Bana saçma sapan şeyler anlat istersen, umrumda olmayan şeyleri anlat. Hangi takımlıysan onu anlat, en sevdiğin rengi anlat bana, kimi dinlersen onu anlat. Seni dinlerim. Ne istersen anlat. Espiri yap, gülerim. Gel beraber oturalım.
Eminönüne gittin mi hiç ? Gel beraber eminönüne gidelim. Turistik gezi yapmayalım nolur, gel beraber baharat alalım. Gel lokum yiyelim beraber, kuru kahveci mehmet efendinin önünden geçerken ciğerlerimiz solana dek soluyalım havayı. Gel kareleştireyim seni, birkaç poz ver bana, birkaç bak.
Ve parmak uçlarımızda göğe değelim beraber. Bırakalım güneş yaksın bizi.
Gel beraber olalım. Sadece bakalım birbirimize, sadece susalım, oturalım, kitap okuyalım alakasız kitaplar, müzik dinleyelim başkalarından, ama beraber olalım.

4 yorum:

  1. Kuşkusuz en iyi yazılarından biri ! Bari çayı poşete koymasaydınız,onu nostaljisiyle yaşasaydık <3 Kimin için yazdın bunları acabaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla kime yazdığıma dair hiçbir fikrim yok, bir bilsem... Teşekkür ederim yorum için. :D

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş, hayatım boyunca hep böyle davranırım desem ortam uymuyor :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. :D sen de git uyan bir ortamda de

      Sil