13 Şubat 2011 Pazar

Rock ' ı Türk Yapar.

Türk Rock ' ı küçümseyen insanlardan nefret ediyorum. Bizim Barış Mançomuz Erkin Korayımız , ne bileyim bi MFÖ olsun bi Cem Karaca olsun .Sen bunları , bunca mükemmel adamı ezip nasıl " tükçe rock ezik yaa asıl rock ingilizler amerikanlar yapıyo " desin ki ?


İnsanların kendi kültürünü , kendi sanatçısını yücelteceği yerde , kendilerini bunları ezmeye adadıklarını anlayamıyorum . MFÖ sevmem diyen bi adama gidip " hiç dinledin mi ?" desen "evet bi sarı laleler vardı" der. Açıkça söyliyeyim , MFÖ ' nün bunca şarkısı içinden en sevmediğim de o dur yani .



Ya da Tükiye ' de Erkin Korayı tanımayanlar var. Evet biliyoruz çoğu dizi müziği hatta ismi Erkin Korayın şarkılarından alınıyo ama , Türkiye' de kaç kişi bunların Erkin Koraya ait olduğunu biliyo ?


Ya da yeni nesilin  -ki bende onlardan biriyim- kaçı Cem Karaca' nın şarkılarını anlamak için çaba harcıyo ? Kaçı Cem Karaca' nın şarkılarının sözünü biliyo ? Ya da kaçının "ceviz ağacı" deyince aklına Cem Karaca geliyo, tartışılır.




Kesin olan şu ki , insanlar kendilerini küçümsemekten, kendi kültürlerini tanıyamıyo. Çoğu belki bir kez bile Barış Manço dinlemeden ölecek . Belki hiç tatmayacaklar. Niye mi ?


Bizim Gençlerimiz METAL dinler de ondan. Bizim gençlerimiz APAÇİ yapar da ondan. Bizim gençlerimiz ÖZENTİ de ondan.


Şunu da biliyoruz ki bunu yıkmak bizim, bunu yıkmak Popülaritenin ve İnternetin elinde. İnternet mi ? Evet internet. Çünkü insanlar bu devirde Popülariteyi internetten takip eder oldular.


Şu da var ki hiç birimiz -en azından bana katılanlar- gelecek nesilinde kendi müziğinden uzak yaşamasını, uzak ölmesini istemez.



Teşekkürler. Görüşürüzz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder